Parmesan peynirini seviyorsanız bu yazıyı okuduktan sonra fikriniz değişebilir.
Twitter’da bir kullanıcı Parmesan peynirinin inek yavrusu midesinden yapıldığını öğrendiğimde ağlayabilirdim.“Parmesan peyniri nasıl üretilir bir anda viral oldu. Peki ama bu işte insanı “ağlama mertebesine” getirecek ne var?
Parmesan peyniri nasıl yapılır?
Parmesan geleneksel olarak bakır fıçılarda en az 12 ay bekletilen inek sütünden yapılır ve içine peynir mayası gibi birçok bileşen eklenir.Sorun aslında mayadan kaynaklanıyor: Veganlar, vejeteryanlar ve yavru ineklerin mide sularını yemekten nefret edecek insanlar tarafından sevilmeyen peynir mayasından bahsediyoruz.
Courtyard Dairy’ye göre ” Hayvan mayası, sütten kesilmemiş buzağının midesinden elde edilen bir enzimdir. Bu, buzağıları, hatta kuzuları ve çocukları içerebilir. Sadece hayatlarının o döneminde süt tüketirler, bu nedenle sütü pıhtılaştıran doğal enzim (kimozin) büyük miktarlarda bulunur. Buzağılar yaşlandıkça kimozin miktarı azalır ve yerini başka enzimler alır. Kimozin, süt katılarını sıvıdan ayırmaya yardımcı olur.”
Öte yandan Cheesemaker, ” Peynir yapımında kullanılan peynir mayası, sert lor oluşturmaya yardımcı olur ve peyniriniz için doğru dokuyu bulmakta çok önemlidir.‘ diye açıklıyor ve devam ediyor:’ Bazı tariflerde bunu yapmak için asit veya asit üreten bir bakteri kullanılırken, usta peynir üreticileri peynirlerinin nihai lezzet profilini geliştirmek için peynir mayası kullanır.“
Bazı peynir uzmanları artık peynirlerini oluşturmak için bitkisel rennet kullanıyor, ancak birden fazla klasik yöntem kullanmaya devam ediyor. Bu nedenle vejeteryansanız garsondan parmesan peyniri istemeden önce iki kez düşünmelisiniz.