Haber

Dünyada göç isteği son 10 yılın en yüksek seviyesinde

Dünya genelindeki göç hareketlerini araştıran yeni bir çalışmada, insanların göç etme isteğinin son 10 yılda en üst düzeye ulaştığı kaydedildi.

ABD merkezli anket şirketi Gallup tarafından yapılan araştırma, 2021’de dünyadaki yetişkinlerin yüzde 16’sının (yaklaşık 900 milyon) yapabilselerdi ülkelerini kalıcı olarak terk etmek istediğini ortaya koydu.

Araştırmada, Kovid-19 salgınının son yıllarda göç oranlarını azalttığı ancak insanların göç etme isteğini engellemediğine değinildi.

122 ülkede yaklaşık 127 bin yetişkinle yapılan görüşmelere dayanan araştırmada, Kovid-19 salgınının ikinci yılında insanların göç etme isteğinin son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı belirtildi.

Çalışmanın kapsadığı dönemin, dünyanın yavaş yavaş normale döndüğü 2021 yılına denk geldiği bildirildi.

Sahra altı Afrika, Latin Amerika ve Asya’nın bazı bölgelerinde artan göç isteği

Latin Amerika ve Karayipler, Sahra Altı Afrika, Asya’nın bazı bölgeleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) gibi zaten göçmen olan bölgelerde de göçmen talebi son on yılın en yüksek seviyelerine yükseldi.

Bu durumun tüm dünyada geçerli olmadığına dikkat çekilen çalışmada, hem AB ülkelerinde hem de Doğu Asya’da, AB’de Almanya ve Fransa, 2009’da Güney Kore ve Çin gibi ülkelerde göç etme isteğinin önemli ölçüde azaldığı belirtildi. Doğu Asya’da insanların göç etme isteği azaldı ve son 10 yılın en düşük seviyesini kaydetti.

Araştırmada, Kuzey Amerika ve AB ülkeleri dışında dünyanın birden fazla bölgesinden 13 ülkedeki yetişkin nüfusun yaklaşık yarısı veya daha fazlasının mümkünse başka bir ülkeye taşınmak istediği belirtildi.

İnsanlar Amerika Birleşik Devletleri’ne birden fazla kez göç etmek istese de ülkeye olan ilgi azalıyor

ABD’nin potansiyel göçmenler için 2007’den beri en çok göç edilmek istenen ülke olma özelliğini 2021’de de koruduğu belirtilen araştırmada, göç etmek isteyenlerin yüzde 18’i ABD’yi orta sıralarda tutuyor. Ancak 2017 yılından itibaren ülkeye olan ilgi arttı. Bunun nedeninin ise eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimindeki göçmen karşıtı söylemin potansiyel göçmenleri kısmen caydırması olabileceği belirtildi.

Araştırmada ayrıca göç etmek isteyen yetişkinlerin yüzde 8’inin (yaklaşık 74 milyon) Kanada’da ikamet etmek istediği bilgisi de yer aldı.

kigihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu