Cacık tanımı, nasıl yapılır?
Cacık, Türk mutfağında sıklıkla kullanılan ve her yemeğin yanına yakışan lezzetli bir eşlikçidir. Yoğurt, salatalık ve baharatlarla yapılan bu tarif bazen kuru bazen de sulandırılarak servis edilebilir. Yöreden yöreye farklılık gösteren cacık tanımı salatalığın rendelenmesi ya da hilal şeklinde doğranması ile de yapılabilir.
Haber7.com grubu olarak cacık’ın en temel tanımını sizler için araştırdık. Aşağıdaki tarifle hafif sulu bir cacık yapabilir, yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz. Kuru cacık sevenler tarifin suyunu çıkararak da yapabilirler.
İşte her yemeğin yanına yakışan enfes tadıyla en temel yemek. cacık tanımı
BİLET TARİFİ
4 KİŞİ İÇİN / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA
Malzemeler;
- 4 salatalık,
- 2 su bardağı yoğurt,
- 3 diş sarımsak,
- 1 su bardağı soğuk su,
- tuz, nane,
- Zeytin yağı
Yapılışı;
- Salatalıkları alacalı olacak şekilde soyun ve rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
- Sarımsağı rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
- Geniş bir kapta yoğurt, sarımsak, salatalık, su ve damak tadınıza göre baharatları ekleyip karıştırın.
- Hazırlanan cacık servis kaselerine alınarak üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis edilir.
İsteğe göre dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!